Liten update!!

Oj,  vad tiden rusar iväg!! Väldigt länge sen en update, hade ambitionen att göra det oftare…. Men i korta drag; valpen Daffy kom hem och bor nu hos mig. En underbar tjej med alla egenskaper jag uppskattar på plats. Ska bli spännande!!

Fido och jag har tävlat i WT samt tränat intensivt periodvis och jag måste säga att han har mognat en hel del. Han har en mycket hög lägstanivå när vi tävlar och fortfarande inga nollor. Nu ligger fokus på NM i WT för Golden som går i Finland i augusti samt att stärka sökarbetet för b-proven. Vårt lag har tränat ihop och det var en bra test på var vi ligger och vad vi behöver inrikta träningen på. Xtra kul är att övriga i laget är släkt, mamma Luna, still going strong! och duktiga kusin Solo.

Jag har vilda framtidsplaner för honom och det känns himla inspirerande. Närmast efter Finland jobbar vi för att få till så många chanser till start på prov i England som möjligt. Skitkul!!

Prickens träning går oxå framåt, vi börjar hitta varandra i fältarbetet och han är hemskt kul att jobba med. Snabblärd och såklart villig. Det är ju en spaniel!!  Jag ser verkligen fram emot att jaga över honom och tränar såklart med det i siktet. Har dessutom hittat kanonträningskompisar runt knuten som gör det hela lättare.

Smolken i bägaren är Kotten som inte är ok. Hon är låg och trött. Jag har anmält till flera prov för att försöka få sista ettan men just nu tvivlar jag på att det kommer att gå. Om hon inte repar sig om ett par dar blir det en ordentlig genomgång på kliniken. Sätter en spänn på fästingburet..tyvärr!!

Hobby väntar på att jaktsäsongen ska börja. Han tycker planeringen ser lovande ut. Till skillnad från förra året krockar inte alla jaktdatum så han lär få jobba ordentligt. Han simmar för flåsets skull samt sparrar en seniorträningsgrupp för att matte kanske kan få nåt att säga till om framöver..

En sak som är kul är att efterfrågan på kursandet ökat på sistone. Har haft flera helgkurser med olika gäng och massor med elever som vill träna här. Det är fantastiskt kul att hjälpa till med utbildning av förare och hundar och att få dela med sig av ens ideer. Det finns ju himla många vägar att gå till en färdigutbildad hund och förare , men en sak har de gemensamt; hårt arbete, nyfikenhet och den ödmjuka insikten att man alltid kan bli bättre är det som får en längst!!

Jag själv då? ja, jag får väl nån minut över för mig själv ibland, och hinner tänka på vad som är viktigt för mig, sen påkallar nån ens uppmärksamhet, och livet går vidare..

Over and out for now!

 

Kommentarer inaktiverade.