Framgång!! och ny kursinfo!

Vilken vecka!! Vårens kalla väder har ju ställt till det för vårt planerade tävlande med två inställda evenemang. Fido har genomgått en förvandling efter sin vintervila och har blivit vuxen med en härlig stabilitet. Visar återigen hur viktig den perioden är när hundarna går så hårt som han gjorde i höstas. I måndags startade vi på en träningsmocktrial som goda vänner anordnat, tack för det!!, och dagens fokus med koncentration i arbetet funkade klanderfritt för Fido. Att hans matte tappade huvudet och klantade till 6e apporten kan inte han lastas för.. Så känslan inför onsdagens Eukanuba Competition var positiv. Fido är absolut en av de vassaste markörer jag sett och jag bestämde mig för att lita blint på det och inte trassla till det för honom. Och det höll ju hela vägen som bekant. När domarna bestände sig för en apport till i finalen hade jag slappnad av och Fido med , men hans skärpning när vi laddade på igen var nåt av det häftigaste jag känt. Han var ett under av fokus och spikade oxå sista markeringen perfekt!! Det tar ett tag att absolut lära känna en hund men nu är vi definitivt där, häftigt!
En stor del i framgången har kompisen Ann Sommarin med sin fantastiskt duktige Blix, som jag sparrat med sista veckorna. Mycket inspirerande och lärorikt. Det behövs att vässa uppgifterna om man ska komma vidare med hund och sitt handlande.
Nu blickar vi framåt och tränar på det som faktiskt inte funkade i onsdags, det ska lösas!
Kolla in kurssidan, nu finns info om datum för eftersökskursen, en spännande och förhoppningsvis utvecklande kurs!

En reaktion på “Framgång!! och ny kursinfo!