Kotten

SEJCH Respons Intrikata Igelkotten – 2003-12-10 – 2013-08-15

 

 

 

 

 

 

Uppfödd av Maud och Janne Törnblom, kennel Respons. Eller rättare sagt, de tog en kull på min hund Loppan, Kottens mamma. Jag valde hane, Joes Jeff, mycket på grund av Kottens farmor, Spica, som var en mycket härlig hund och som fastnat på min näthinna efter att jag sett henne arbeta.

Kotten är en mycket livlig hund som det tagit tid för att hitta koncentrationen i arbetet. När det gäller jakten så har hon blivit riktigt duktig och är en uthållig sökhund som är en mycket viktig del i mitt team.

Hon är väldigt duktig på att hålla kvar i en vittring och fullfölja den. Har en hel del ”killer” i sig trots sitt väna yttre. Liksom mina andra hundar får hon jaga allt – dvs. fågel och klöv, inte katter! – och tycker att stötjobbet är mycket kul hon också.

Hon är även en mycket snäll hund som inte har ett ont ben i kroppen – vill väl. Dock lite socialpervers ibland. Hon har en fadderfamilj hos en jobbarkompis där hon får njuta av att vara uppskattad ensamhund ibland. Nyttigt när man lever i flock till vardags.

Liksom en hel del golden är hon mycket kvick och skulle ha passat på en lydnadsplan om hennes matte inte tröttnat på den grenen.

Kotten avled tragiskt vid sövning då vi skulle ta bort en trasig tand.

 

Kottens bästa meriter :
– SEJCH
– Godkänt praktiskt prov
– Godkänd kkl A-prov

- Excellent på Utställning i Jaktklass

Till Rasdata för Respons Igelkotten