Hobby

Huntrets Plexus – Hobby – född 2002-12-19 – 2015-08-28

 

 

 

 

 

 

Uppfödd av Karina Sellén och Håkan Johanzon på kennel Huntrets i Flen. Linus är hans pappa.

Hobby är en fantastisk jakthund, den bästa jag har haft. Han har en helt obändig vilja att hitta vilt och ger aldrig upp. En av de bästa sökhundar jag sett.

Han slutar aldrig leta efter skadat vilt när vi är på andjakt. När andra hundar gått över marken fångar han en vittring och ligger kvar tills han lokaliserar t ex en and som krupit undan. Har jag en bössa, en båt och en Hobby så är det så rent det kan bli efter en jakt. Det kan ha sina sidor, en höst låg han i så länge i sin iver att han fick en köldskada på baktårna.

Han har varit med och jagat sen väldigt ung ålder och har tack vare det idag en stor portion rutin.

Vilt är viktigt för honom, första gången han träffade på en nyskjuten gås blev han helt överlycklig och hela hunden viftade när han kom med gåsen. Vi stöter även klövvilt så fort tillfälle ges. Även här letar han upp viltet och inte bara springer, vilket behövs efter-om det är mycket hjort på markerna. De bara går undan för hundarna. Vi jobbar numera även ofta som stötekipage på andjakterna. Ett jobb som passar både Hobby och mig.

Redan som liten hade han en härlig vattenpassion och simmade villigt hur mycket som helst. Jag glömmer inte första gången vi startade i ökl, det var inofficiellt och han var inte klar med vad man behöver kunna i den klassen. Det var en ganska svår och lång vattendirigering, över en vik. Jag satte ut handen och han simmade rakt över och hämtade viltet. Så har han alltid varit, bara gjort.

Däremot tycker han dummies är helt överskattat och därmed ibland svår att motivera till träning. Som tur är, är han lättlärd. Vi får se hur långt vi når i ekl med tanke på dummisarna…

Han är den mysiga nallebjörn han ser ut som, snäll mot alla och har egentligen bara ett fel, sina höfter. Det är SÅ synd att han har HD annars har han många egenskaper vår ras verkligen skulle behöva.

Hobbys meriter:

A-prov:
– Godkänd KKL

B-prov:
– 5 x 2a pris EKL

C-prov:
– 5:e placerad NM i WT för golden 2010

Till Rasdat för Huntrets Plexus – Hobby