Pricken

Pricken – Zetastar Orion Hunter – född 2011-06-14

Pricken kom till mig av en slump. Jag hade visserligen tänkt på att skaffa spaniel länge av den enkla anledningen att jag älskar jakt med spaniel.

Men så träffade jag Suzi, Prickens uppfödare, som jag känner sen länge, på en jakt och vi kom att prata om mitt ”behov” av spaniel. Som av en händelse hade hon valpar just då och en Prick blev det.

Jag hade dock apporterat bakom både hans mamma och pappa många gånger. De är båda duktiga jakthundar så valet var enkelt.

Pricken är en riktig karaktär och personlighet. Han är en spelevink som man aldrig har tråkigt med.

Jag älskar att jaga med honom och han har varit med på allt som har med fågeljakt att göra, både på andjakter och fältfågeljakter. Han har fungerat både som stöthund och apportör, på land och i vatten. Han är en ypperlig viltfinnare som kan ta sig fram där en retriever är ibland för stor.

Jag har aldrig haft någon lust att ge mig in i provbranschen med honom, jag skaffade honom för att ha kul med och för att lära mig själv. Dock har vi provat vattenprov och nyb b med godkänt.

Han jagar fantastiskt fint men hans lydnad i stöten räcker inte för att klara fältprov idag , men kanske vi får till det i framtiden.

Jag har oerhört kul med min spelevink och ffa under vår Skottlandsvistelse 2013 blev jag riktigt biten av spanieljakt. Att jaga grouse i tystnaden uppe på en hed med sin spaniel tillsammans med goda vänner, inte mycket slår det!!

Meriter:

- GK vattenprov

- GK Nyb A