Fido

 SEJCH NOJCH Mighty Duck´s Panther – Född 2009-03-29Fido
Fido köpte jag eftersom jag sett hans mamma Luna ( SNJ(j)CH Liszias Leila) i unga år och tyckte väldigt mycket om hennes sätt att arbeta. Pappa Evin (Sörgoldens Evinrude) kommer även han från gedigna arbetslinjer.

Fido visade redan i väldigt ung ålder upp en mycket bra koncentration och ett lugn som jag uppskattar, särskilt i ett jaktligt sammanhang. Han är en av de bästa markörer jag sett och förvånade både mig och andra med att klara svåra uppgifter som mycket ung.

Han är en mjuk hund och väldigt lättstyrd och följsam, vilket är väldigt behagligt. Han har jagat sen ung ålder och har trots sin stora följsamhet uppvisat en styrka i apporteringsarbetet och blivit den mest betydande medlemmen av mitt pickingup-team. Han är väldigt snabb och samtidigt smart och börjar därför bli väldigt duktig på att tex följa en skadad fasan. Han har även en stor uthållighet när det gäller att ligga i och leta skadade änder på stora andjakter. Nu när han blivit äldre kan jag njuta av hans stora kunnande och rutin. Han är en oerhört lojal jakthund och det är en egenskap jag verkligen värderar. Han jobbar alltid med och för mig hur mycket det än tar emot ibland.

Förutom i jaktliga sammanhang har Fido visat framtassarna i tävlingssammanhang, särskilt på WT och mocktrial och har hittills följande meriter:

A – prov:
– Godkänt KKL
– Startat på All Age i England – 2:a placerad

- 3:e pris EKL i Norrtälje

B – prov:
– 1:a pris ÖKL i Norge – Provbäst
– 1:a pris ÖKL i Sunne

-  1:a pris EKL i Rimbo

-  1:a pris EKL i Älta

-  Godkänt praktiskt prov i Säffle

-  1:a pris i EKL i Rakkestad, Norge

- 1:a pris EKL Norrtälje

C – prov:
– 2 x 1:a pris WT ÖKL , båda med klassvinst
– 4:e placerad i finalen av Goldenspecialen 2011
– Vinnare av Eukanuba Competion 2013
– Goldenmästare 2013
– 2:a placerad i lag NM för golden 2012 och 2013

- 2:a placerad i lag på Agria Game Fair 2014

Nordisk Mästare i Lag-WT för golden 2014 och 2015

Till Rasdata för Mighty Duck´s Panther